Namn: Oscar Oddestad

Roll på Cision: Team Leader och ansvarig för New business i Norge

Antal år på Cision: 3

Kan du berätta om något intressant projekt du har varit delaktig i under din tid på Cision?

Ett riktigt spännande projekt har varit att utveckla Cisions verksamhet i Norge baserat på ett helt nytt och brett ekosystem av externa partners och kollegor internt som alla jobbar tillsammans mot en slutgiltig och god leverans. Vi uppnådde en substantiell ökning på 46 % det senaste året samt en betydlig ökad marknadsandel – något som självfallet är jätteroligt och lovande inför framtiden.

Vilka har varit lärdomarna under dina tre år på företaget?

Förutom en utvecklad kunskap inom både IR och PR har jag fått mjuk form av insikt i vilka hinder bolag ställs inför i sin kommunikation. Bolag behöver kommunicera på olika sätt beroende på vilka mottagarna är. Det är en insikt som har blivit värdefull och innebär en flexibilitet jag måste ha mot mina kunder och de i sin tur måste utöva mot sina respektive mottagare – detta för att i slutändan uppnå ett så gott resultat som möjligt.

Vad är det bästa med Cision som arbetsplats?

Cision är den bästa arbetsplats jag haft. Vi är en stor familj som samarbetar över gränserna för att leverera resultat!

Utifrån min roll som säljare värderar jag variationen i case jag möter i mitt arbete. En dag möter jag ett norskt bolag noterat på Oslo Börs som endast behöver en god tjänst för att täcka regulatoriska krav och en lokal förväntan på kommunikation. Nästa dag träffar jag ett biotechbolag i Göteborg som behöver kommunicera mot branchpress och ”big pharma” i USA, med slutmål på att sälja sitt projekt innan slutförande. En tredje dag behöver ett b2c-bolag, påväg in på en för dem ny marknad, hjälp att mäta trender och analysera sin impact på sociala medier.

Variationen gör att jag aldrig har en tråkig dag och tvingas ständigt vara på tå för att erbjuda våra kunder bästa möjliga lösningar för just deras situation!

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen.
Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com