I början av september meddelade vi att Cision och partnern Eklips Digital Advisors tillsammans med Husqvarna hade blivit nominerade i Digital Impact Awards 2011. Vi kan nu stolt berätta att vi hämtade hem brons i kategorin för ”Bästa multimedia pressmeddelande”.

Gardena, ett varumärke inom Husqvarna-koncernen, hade som syfte med sin ”Social Media Release” att nå en världsomfattande publik och sprida sin kampanj -med budskapet; ” Bli en miljökämpe på Earth Day: Spara vatten med Gardena. “

Cision, tillsammans med sin partner Eklips Digital Advisors, har hjälpt Husqvarna att skapa detta sociala pressmeddelande. Bilder och videor framhävs i kampanjen och som tillägg är releasen idealisk inte bara för tryckta medier, utan även för att spridas vidare i bloggar och sociala medier.

Cisions publiceringsverktyg användes för att distribuera releasen, i flera olika språkversioner, online och i sociala medier samt även via traditionella kanaler som wire, webb och e-post världen över. Releasen visades över 10 000 de första 24 timmarna och det stora intresset fortsatte under följande vecka.

Cisions Europachef, Yann Blandy, kommenterar priset: ”Med brons i kategorin för ”Bästa multimedia pressmeddelande” har Husqvarna, med varumärket Gardena, illustrerat hur våra kunder kan använda vårt PR-verktyg för att få maximal spridning och nå en mycket bred publik. Releasen representerar den förändring vi ser på marknaden idag och påvisar effekten av att tänka nytt kring det traditionella pressmeddelandet.”

Vi är såklart mycket stolta över detta och tackar Husqvarna och Eklips Digital Advisors för gott samarbete!

Titta på flera Social Media releaser

Vill du veta mer om Social Media Release? Kontakta oss så berättar vi mer.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.