Antalet sociala nätverk ökar hela tiden. Några blir enormt populära medan andra glöms bort lika fort som de kom. Något som vi tror kommit för att stanna är Pinterest som fokuserar på bilder, är enkelt sagt en blandning mellan flera andra sociala medier så som Flickr, Facebook, Twitter, och Instagram.

Pinterest har funnits i lite drygt två år, men har den senaste tiden fått en rejäl spridning och antalet användare ökar enormt varje dag. Därför kan Cision nu presentera Pin It-knappen på CisionWire, vilket gör det möjligt att sprida nyheter och bilder direkt från pressrummen till Pinterest.


Så här ser det ut på CisionWire. Det finns möjlighet att pinna både hela nyheten och enskilda bilder.

Pinterest är en plats där du som användare kan samla dina intressen, tankar och idéer och dela med dig av dessa till andra på din så kallade anslagstavla. Anslagstavlan är ett form av kollage som överskådligt visar vad du valt att dela med dig av på ett enkelt och lättnavigerat sätt. Det finns även möjlighet att kategorisera dina intressen och ha olika anslagstavlor. Till exempel kan du planera ditt bröllop, visa ditt företags produkter och dela dina bästa recept på samma profil men i olika kategorier.

 Här kan du se ett exempel på hur en profil kan se ut.

Du kan följa andra användare, gilla innehåll/bilder och spara allt du tycker om på din anslagstavla genom att klicka ”Pin it” som kan jämföras med Facebooks Gilla-knapp. Det du pinnar sparas och hamnar på din anslagstavla för andra att se, vilket leder till en enorm viral spridning av bilder och nyheter. Pinterest driver mer trafik i USA till företags webbplatser och bloggar än vad YouTube, Google+ och LinkedIn gör tillsammans. Som företag kan du till exempel publicera nyheter, uppdateringar eller bilder på nya produkter som alla direkt länkas till önskad webbplats när någon tittar på dem.

Kolla gärna in vad Fredrik Wass skriver om tjänsten.

Läs mer om Pinterest här.

annica.sandberg@cision.com'

About Annica Sandberg

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Annica Sandberg contributed a whopping 125 entries.