I oktober var vi över i Chicago och träffade våra amerikanska kollegor. En av de mest spännande sakerna vi diskuterade under resan var ”Cision 3.0”. Med andra ord vad ska vi göra efter det att vi anpassat oss till web 2.0/sociala medier. Strategin som vi tillsammans målade upp var väldigt inspirerande. För de som hajar till och tycker att Cision har en bit kvar innan vi fullföljt den första anpassningen, så håller jag med. Under första halvåret 2010 kommer vi dock att lansera nästa generation av CisionPoint i Norden. Denna version är redan lanserad i USA och har över 5 000 betalande kunder. CisionPoint US vann 2009 CODIE Awards som bästa software för nyhetshantering. Andra vinnare av CODIE 2009 var software lösningar från bland annat Adobe och Salesforce. 2010 är CisionPoint tillsammans med vår partner Radian6, nominerad som bästa Social Media Aggregation Software av CODIE Awards. Jag har varit ute hos kunder under hösten och demonstrerat vårt nya CisionPoint och jag har aldrig visat en ny tjänst som fått så mycket positiv feedback. Min förhoppning är att vi tar stora steg framåt när det gäller integrationen till web 2.0 och Sociala medier i norden under våren 2010.

För att redan nu bereda vägen för ”Cision 3.0” behöver vi utveckla fler widgets för webben och applikationer för mobiler. Det är därför riktigt roligt att redan nu i december kunna berätta att vi är klara med vår första mobilapplikation. Vi valde att göra en CisionWire applikation för iPhone som första test. Bakom kulisserna jobbar vi nu med ett par till applikationer och widgets som vi ska lansera under vintern/våren 2010. För mer information om vår iPhone applikation läs dagens pressmeddelande.

Har du som kund, användare eller rent av bara Cision fan några förslag på vad du tycker att vi ska göra? Skriv en kommentar eller skicka mig ett mail alexander.mason(at)cision.com

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.