Nu lanserar vi omvärldsbevaknings- och analystjänster för både traditionella och sociala medier. I CisionPoint finns redan sen tidigare en global mediedatabas innehållande över 1 miljon kontakter till journalister, bloggare och andra opinionsbilder kombinerad med en sökmotoroptimerad nyhetspublicering i lokala såväl som internationella mediekanaler. Vi har även utvecklat en del riktigt smarta funktioner som bygger just på att tjänsten är integrerad. Målet för oss är CisionPoint ska vara ett stöd för våra kunder att nå ut med sina nyheter, men även när man omvärldsbevakar och analyserar utfallet.

Så här säger vår VD Magnus Thell om våra nya tjänster:

Magnus Thell

Magnus Thell

– Våra nya bevaknings- och analystjänster hjälper kommunikatörer att nå ut med sina nyheter i medier, sökmotorer och underlättar för att bygga relationer inom de sociala medierna, Idag handlar allting om att nå ut med sina nyheter, även när man omvärldsbevakar. De omvärldsbevakningstjänster som finns på marknaden idag är utvecklade i början av 2000-talet och är därmed utformade för att dokumentera ett genomslag i efterhand. I CisionPoint ligger du istället steget före.

Den nya versionen av CisionPoint som nu lanseras i Sverige har utvecklats under de senaste fem åren. Utvecklingen har främst skett i USA i nära samarbete med 30 000 kommunikatörer som dagligen använder vårt verktyg. Under de år som vi utvecklat våra nya tjänster har medielandskapet förändrats fundamentalt med både digitalisering och genombrottet av sociala medier. CisionPoint är nu optimerat för att möta dessa utmaningar.

Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka på vår hemmamarknad som vi i allra högsta grad har varit med att skapa, men nu tar vi oss an rollen som utmanare och förnyare.

Fakta om de nya omvärldsbevakning- och analystjänsterna i CisionPoint:

• Bevakar vad som skrivs i över 50 000 redaktionella lokala och
globala internetkällor och sociala medier såsom bloggar, Twitter, Facebook och Youtube

• Tjänsten är integrerad med övriga tjänster i CisionPoint. Det
innebär att man kan hitta kontaktuppgifter till över 1 miljon kontakter, skicka och publicera nyheter samt omvärldsbevaka och analysera genom ett och samma PR-verktyg.

• Tack vare att alla tjänster är integrerade i CisionPoint blir
det möjligt att få tillgång till helt ny funktionalitet som underlättar att att nå ut med sina nyheter. Exempelvis kan användarna få kontaktuppgifter till de journalister, bloggare och opinionsbildare som skriver om det varumärke man väljer att bevaka. Användarna har sen möjlighet att addera dem till sina distributionslistor eller lägga till dem i sina egna nätverk.

• Analystjänsten ger en grafisk och visuell överblick av
mediebilden, och kan även användas som underlag för avancerade medieanalyser med bland annat PR-värde, tonalitet och geografisk spridning. Dessutom kan man sammanställa skräddarsydda medierapporter som kan skicka till exempelvis ledningsgruppen, medarbetare och kunder.

Så här skriver Dagens Media, Dagens Opinion och Resumé om vår lansering.

Är du nyfiken på tjänsten? I samband med lanseringen bjuder vi på möjligheten att kostnadsfritt testa tjänsten i 10 dagar. Hör av dig till oss direkt så hjälper vi dig att komma igång så snart som möjligt!

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.