Om du regelbundet skickar samma typ av pressutskick kan det vara en god idé att skapa en utskicksprofil som minns dina val så att du sparar tid vid nästa utskick. Tidigare gick det endast att ställa in mottagare i en utskicksprofil, men nu har vi gjort det möjligt att även spara text. Det gör att du kan ange texten för ditt meddelande, spara detta som en profil och därefter återanvända texten om du behöver göra flera liknande pressutskick.

Text går att spara i alla olika fält i Connect när du skapar ditt meddelande, så som sidhuvud, rubrik, ingress och brödtext, men även beskrivning till PDF-bilaga, kontaktinformation och företagsinformation. Du kan också bifoga bilder och dokument från Mediabanken. Alla dina val för pressmeddelandet sparas i profilen.

När du väljer att göra ett utskick baserat på en profil kan du alltid ändra dina förinställda val, vilket gör att du kan ha profilen som grund att utgå från, samtidigt som du har möjlighet att anpassa varje enskilt utskick. Kanske behöver du till exempel korrigera dina mottagarlistor och vissa delar av texten om du skickar riktade pressmeddelanden till olika geografiska områden.

Cision - Spara text i din utskicksprofil i CisionPoint

Här kan du läsa hela vår Quick guide, om hur du går tillväga för att spara en ny profil.

Andra nya funktioner är att du kan:

• Lägga till kontakter på flera medielistor samtidigt
• Skicka och ladda upp dina videos direkt till ditt YouTube-konto från CisionPoint 
• Ange en tillfällig bransch för specifika releaser och nå prenumeranter på Cision News
• Lägga till fler mottagare som får en kopia på utskick
• Bestämma och sortera visningsordningen för dina bilder på Cision News

Klicka på respektive rubrik för Quick guides. Fler Quick guides hittar du också på vår utbildningssida.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.