Har du funderat på hur du kommer i kontakt med poddare eller vem som ligger bakom en podd? Nu kan du enkelt söka efter podcasts i Cisions mediedatabas och hitta kontaktuppgifter, profiler i sociala medier och information om varje podd.

Podcast, eller poddradio som det också kallas, är en metod för att publicera och lyssna på ljudfiler online. Det kan likställas vid radioprogram, men skillnaden är att för poddradio krävs inga sändningstillstånd. Detta har möjliggjort för fler att ta chansen att starta sin egen podd. Intresset ökar och antalet poddar stiger i antal för varje år. En orsak till dess popularitet kan vara oberoendet av plats och tidpunkt, då du genom RSS kan prenumerera och lyssna på podden när du vill, var du vill.

Precis som du idag kan söka bland flera olika medietyper i vår mediedatabas, så som webbtidningar, magasin, tryckta dagstidningar, tv-kanaler, radiostationer och bloggar, kan du nu även hitta podcasts.

För att hitta poddarna gör du en vanlig sökning. Antingen genom att välja medietyp podcast, eller genom att fritextsöka efter podcast. Just nu listar vi 50 podcasts men den siffran kommer att öka då vi regelbundet kommer att lägga till fler.

Vill du veta mer om Cision mediedatabas?
Här kan du läsa mer om de kontakter och medier som vi listar. Kontakta oss gärna om du vill veta mer!

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.