På plats nummer fyra i Cision PR Influencer Award 2013 hittar vi Jerry Silfwer. Jerry äger eget företag, Mad Sience Digital, där han skapar strategier och processer för digital marknadsföring. Han är även en van föreläsare och har bland annat föreläst hos Berghs School of Communication, World Public Relations Forum och Sweden Social Web Camp.

Namn:  Jerry Silfwer
Ålder: 34
Yrke: Spinndoktor på Mad Science Digital
Twitter: @DoktorSpinn, @JerrySilfwer, @PRofSweden
Instagram: @DoktorSpinn
Blogg: http://doktorspinn.com

Vilka sociala medier är du mest aktiv i och varför?

Det blir mycket bloggar. Både att skriva själv, men framför allt att läsa, kartlägga och bygga relationer med andra. Sedan får vi inte glömma “Dark Social”, det vill säga all den digitala dialog som sker via mejl, IM-klienter och slutna forum.

Hur jobbar du som PR-konsult med digital PR?

Jag hjälper företag att göra resan från den analoga marknads- och kommunikationsavdelningen till att jobba effektivt med det jag kallar för “Digital First”. Att arbeta modernt med PR och kommunikation handlar till viss del om förstålse, men ofta mer om att bygga processer och att sätta rätt mål.

Vad gör du mer respektive mindre av idag än för 2 år sedan när det kommer till online kommunikation?

Den tydligaste skillnaden för mig är att fler är intresserade idag av att få hjälp med konverteringen på den egna sajten. Vad människor vill ska finnas på en webbplats, vad de tror ska finnas där och vad de egentligen klickar på är märkligt nog tre vitt skilda saker.

Vad är viktigaste trenden inom onlinekommunikation just nu?

Content marketing är hett, men Sverige ligger 2-3 år bakom USA, så vi borde kunna komma ikapp rätt snabbt då det redan existerar best practice för de allra flesta intresseområden. Själv arbetar jag för att branschen ska få upp ögonen för kraften hos epostmarknadsföring som en del i PR-verktygslådan.

Vem tror du vinner årets Cision PR Influence Award 2013?

Paul Ronge eller Lina Thomsgård, kanske? Det är svårtippat — det är ett otroligt starkt startfält med flera namn jag ser upp till.

About Anna Helin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Helin contributed a whopping 46 entries.