Under 2016 är det dags att verkligen slipa sina sociala medie-strategier så de blir riktigt kraftfulla. Här är några trender som du bör ha koll på!

1. Sociala sökningar avancerar

Pinterest har en ny cool visuell sökfunktion där man som användare kan klicka på föremålet i själva bilden och då öppnas en ny sökning med liknande föremål på det du är ute efter. Exempelvis om du är ute efter en ny soffa och hittar en på Pinterest som du är intresserad av, då kan du klicka på soffan och olika liknande sökresultat på soffor dyker upp. Denna nya avancerade sökfunktion gör att vi snabbt kan hitta det vi är ute efter utan att behöva göra några nya sökningar.

2. Live-sändningar som strategi

Idag intresserar vi oss inte lika mycket för “reality TV” som vi gör med det som faktiskt är “verklighet”. Detta har lett till att live broadcasts blivit allt större och trendigare. Vi vill se exakt vad som händer när det händer och vi är mer benägna att lita på varumärken som kan erbjuda detta. Både Periscope och Facebook Live Broadcasts är program som hakat på denna strategi, gör det du också!

3. Videos – fortfarande en vinnande strategi

Om det fortfarande är lite för nytt för dig att använda direktsändningar, så använd dig av videos. Under 2015 fick vi höra detta upprepande gånger, och vi säger det igen: videos är idag nästan ett måste att ha med i sin marknadsföring. Engagemanget folk har för videos är betydligt större än vad de har för bilder.

4. Ökad kundservice

Meddelanden som kommer in till kundservice på sociala medier blir allt fler. Problematiken här har dock varit att vi inte riktigt vet hur vi ska svara på alla frågor, det finns helt enkelt inte en uppsatt plan och många av frågorna som kommer in förblir obesvarade. Ligg steget före och öka kundnöjdheten under 2016 genom att sätta upp en strategi på hur du ska hantera alla inkommande meddelanden.

Källa: Brafton
Vill du veta ännu mer om sociala medier – ta då del av de tips som Frida Boisen ger i vår podd Passion för kommunikation: Lyssna här!

About Sofia Strid

Jag jobbar som Community Manager här på Cision.