Idag gick Twingly ut och berättade att de tagit initativ till en wiki om mediebevakare.se i Sverige. Tanken är att wikin ska vara en “samlingsplatsen för social media-bevakningsverktyg. Syftet är att guida i djungeln av bevakningsverktyg på marknaden och göra det enklare att jämföra de tjänster som erbjuds.”

Bra initiativ och syftet känns klockrent, ska bli extra kul att se om de företag som hävdar att de jobbar med denna typ av tjänst nu grejar att uppdatera sina egna sidor. Känn ingen press. Vid lanseringen är det sju företag som finns representerade.  De är:

Silverbakk

Aitellu

Findagent

Nobicon

Notified

Twingly

BrandExcite

Ska bli intressant att se vem som blir först därefter. När det gäller Cision kommer vi inte att dyka upp på sidan då vi inte längre erbjuder bevakningstjänster, vi sålde denna del av verksamheten  till Infopaq april 2009.

alexander.mason@cision.com'

About Alexander Mason

Jag är Cisions sälj- och marknadsdirektör i Skandinavien. Med mer än tio års erfarenhet av Cision och PR-branschen har jag hunnit med det mesta. Jag har bland annat jobbat tre år i London som chef för Cisions analysverksamhet. De senaste fem åren har jag jobbat med att utveckla nya tjänster för Cision i Norden.