Vi följer upp fjolårets succé med att intervjua våra finalister till utmärkelsen Cision PR Influencer Award som kommer att delas ut den 28 november på den årliga Spinn-galan. Tidigare har vi intervjuat André Frisk och Sharareh Hoss.

Plats på bloggscenen för Per Schlingmann som har en gedigen bakgrund. I början av decenniet arbetade han som chefsstrateg för Moderaterna och sedan han klev av politiken har bland annat skrivit böcker men även producerat TV-serien Den inre cirkeln. Per driver kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB och är en flitigt anlitad föreläsare. Stort grattis till din topp 6-placering i Cision PR Influencer Award! 

Varför tror du att du lyckas placera dig bland de 6 främsta i år?
Det kan bero att jag har ett aktivt år bakom mig boksläpp, teveserie och en hel del medieframträdanden. Jag har släppt boken En omöjlig fiende och därmed lagt sista handen vid makttrilogin som också filmatiserats i Viaplayserien Den inre cirkeln där jag också har varit exekutiv producent. Min och Kjell A Nordströms bok Urban Express har under året publicerats i Ryssland och Turkiet.

Hur arbetar du med digital PR för att bygga ditt personliga varumärke?
Min filosofi är att göra saker som väcker intresse på sociala medier. I mitt fall handlar det om att vara ute och föreläsa, aktivt investera, författa böcker och medverka i medier och poddar.

Vilka kommunikationstrender tror du kommer att prägla 2020?
Vi ser en fortsatt utveckling där personligheter blir allt viktigare, samtidigt som traditionella kanaler utmanas. När masskommunikation ersätts av konversationer blir personligheter allt viktigare. Det gör att en person som Petter Stordalen blir väldigt framgångsrik och i hans fall är kommunikationen direkt affärskritisk. Vi ser hur breda linjära kanaler utmanas till förmån för människors konversationer. Utmaningen för framtidens kommunikation blir att bli till samtalsämnen som andra berättar vidare om.

Vem vinner Cision PR Influencer Award 2019?
Ingen aning, men en gissning så bra som någon annan är Sharareh Hoss.

Mer om Spinn:

Nyfiken på vilka de andra i topp 6  är? Läs mer om dem här.

Här kan du läsa mer om vilka som i ett tidigare skede blev nominerade till topp 22.

Missa inte intervjun med fjolårets vinnare Simon Strand – läs den här!

Tags: ,

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen.
Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com