Den senaste tiden har vi här på bloggen fokuserat mycket på vikten av att använda sig av bilder, bland annat i inlägg om bilders PR-värde, tips för SEO-optimering och vikten av att använda taggar. Allt för att du ska hamna högre upp i sökresultat och på så sätt driva trafik till dina egna nyheter, ditt pressrum och din egen hemsida.

Att skicka med rörlig film i dina releaser är ett annat bra sätt för högre placering i sökresultat. Många väljer att publicera sina videoklipp på YouTube, som ägs av Google, vilket är anledningen till att innehåll med YouTube-material tenderar att hamna högt upp i sökresultaten.

Länka vidare från din video och använd dig av relevanta taggar
När du publicerar en film, tänk först igenom rubriksättning och beskrivning. Båda ska beskriva vad videon handlar om för att göra den lätt att hitta vid en sökning. Tänk också på att tagga din video med relevanta ord som har en koppling till det innehåll du publicerar. Ett annat tips är att arbeta med länkar, till exempel i filmens beskrivning, för att leda besökaren vidare till dina egna webbsidor och visa hur det material du publicerar hänger samman.

Skicka med film och video i CisionPoint
I CisionPoint finns det flera sätt att skicka filmer tillsammans med dina nyheter. Dels kan du välja att ladda upp och bifoga en film direkt från din dator. Filmen kommer då samtidigt att publiceras på ditt YouTube-konto. Du kan även gå andra hållet och välja att skicka med någon av dina filmer som redan finns uppladdade på ditt YouTube-konto. Hur du vill göra väljer du när du är i Mediabanken i Connect när du ska skicka din nyhet. Allt som krävs är att du på förhand skapat en koppling till ditt YouTube-konto, vilket du gör under Inställningar i Connect.


Öppna Mediabanken och välj vilken film du vill publicera. Klicka sedan på ”Lägg till i release”.

Om du inte har ett YouTube-konto utan publicerar film och videos på någon annan videodelningssajt, så som Bambuser, Vimeo eller varför inte din egen hemsida, så kan du enkelt skicka med denna typ av videoklipp i CisionPoint genom att ange inbäddningskoden när du bifogar filmer till ditt utskick. Även detta gör du i Mediabanken i Connect, genom funktionen Bädda in onlinemedia.

Här hittar du en guide som beskriver hur du kopplar ihop CisionPoint med YouTube och alla de sätt på vilket du kan publicera filmklipp när du gör ett utskick. Nedan kan du även se en film på hur du gör kopplingen till YouTube och hur du sedan publicerar film. Besök gärna vår utbildningssida om du vill läsa mer om våra övriga funktioner.

nathalie.rosenholm@cision.com'

About Nathalie Rosenholm

Jag arbetar som sälj- och marknadskoordinator för Cision Skandinavien och uppdaterar bloggen med tips för hur du bäst når ut med dina nyheter, information om våra samarbeten och events och allt annat som händer hos oss på Cision.