För somliga innebär sommaren ett lite lugnare tempo och möjlighet att bocka av de där uppgifterna som har hamnat längst ner på att göra-listan. Här tipsar vi därför om fyra sätt som du kan sommarfixa och anpassa funktioner i CisionPoint för att få ut ännu mer av verktyget i höst.

CisionPoint

 

1. Anpassa utseendet på ditt pressrum på CisionWire

För att anpassa utseendet på ditt pressrum på CisionWire kan du till exempel ställa in rubrikstorlek, färger och typsnitt för att passa den grafiska profilen för ditt företag. Här kan du läsa mer och se exempel på företag som har anpassat sina pressrum. Här hittar du även en quick guide till hur du anpassar utseendet på ditt pressrum.

Sveriges Kommunikationsbyråer har ett anpassat pressrum på CisionWire

Här är exempelvis Sveriges Kommunikationsbyråers anpassade pressrum på CisionWire.

2. Spara profiler för dina utskick och spara tid

Om du regelbundet skickar samma typ av nyheter kan det vara en god idé att skapa en utskicksprofil som minns dina val så att du sparar tid vid nästa utskick. Det gör att du kan ange texten för ditt meddelande, spara detta som en profil och därefter återanvända texten om du behöver göra flera liknande utskick. Du kan också spara inställningar för typsnitt och teckenstorlek eller bifogade bilder och filer. Här kan du läsa mer och här hittar du en quick guide för hur du skapar och sparar profiler.

3. Lägg till dina egna kontakter i dina utskickslistor

Har du egna kontakter som du vill lägga till i dina utskickslistor kan du lägga till dem manuellt inne i CisionPoint. Efter att du har lagt till dina egna kontakter kan du enkelt lägga till dem i dina sparade utskickslistor. Här hittar du quick guides för hur du lägger till egna kontakter:

För dig som loggar in via https://portal.ne.cision.comLägg till en egen kontakt eller organisation

För dig som loggar in via www.cisionpoint.comSkapa en egen kontakt

4. Se över dina sökord för att förbättra resultatet från din omvärldsbevakning

Du kan ha olika behov för din omvärldsbevak­ning under olika tidsperioder och resultaten från din omvärldsbevakning blir ännu bättre om du arbetar med att anpassa dina sökord kontinuerligt. Märker du att du får med träffar som du inte anser är relevanta så kan du ändra din sökuppsättning för att exkludera dem. Ett sätt att göra detta på är att arbeta med booleska operatorer, det vill säga ord som AND/OR och AND NOT. Här kan du läsa mer om vad du kan göra för att få ut det mesta av din omvärldsbevakning.

vår utbildningssida hittar du fler tips och guider för hur du anpassar olika funktioner i CisionPoint. Du kan också boka in dig på något av våra webbaserade utbildningstillfällen som vi har varje vecka. En gång i månaden har vi även utbildning hos oss på plats på Cision. OBS! Utbildningstillfällena har sommaruppehåll under juli månad. 

Behöver du hjälp eller har några frågor? Vår support finns tillgänglig hela sommaren på mail, telefon eller direkt via vår kundchatt.

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.