Nu när 2023 lider mot sitt slut är det en perfekt tidpunkt för att se tillbaka på året som gått inom IR, PR och kommunikation. Hos Cision har vi valt att göra detta genom att sammanställa höjdpunkterna från året 2023 – poddar, artiklar och rapporter. 

Vi vill vi lyfta fram tre avsnitt av IR & CorpComms-podden som publicerats under året som gått. Dessa avsnitt har inte bara varit populära bland lyssnarna, men har också bidragit med viktiga perspektiv och kunskaper som speglar årets trender och utveckling inom branschen.

Under ledning av Magnus Thell från Cision och Åsa Melin Mandre från Greenhill Relations, välkomnar Cisions IR & CorpComms-podd i varje avsnitt en intressant profil inom kommunikationsbranschen som har fokus på IR, finansiell information och Corporate Communications.

 

IR & CorpComms-podden 2023

 

IR-kommunikation på sociala medier

Hur gör man för att hitta nya investerare via instagram och andra sociala medier? Och vilka investerargrupper finns där egentligen? Idag pratar vi om IR-kommunikation i sociala medier med Michele Gasparetti, VD för Daglig Utdelning, en av de största svenska finanskanalerna i sociala medier.

Cision lanserade nyligen en ny tjänst för distribution på sociala medier i samarbete med Daglig Utdelning för att möta de skiftande behoven i den moderna medievärlden. Tjänsten innebär att börsnoterade kunder har möjlighet att addera distribution till sociala medier genom att publicera sin IR-kommunikation på Daglig Utdelnings Instagramkonto, en av de största finanskanalerna på sociala medier i Sverige.

 

Utmaningar med företagswebbplatser 2023

Vad finns det för utmaningar med att möta marknadens förväntningar på vad de ska hitta för information på nätet? Och hur bra är svenska börsbolags företagswebbplatser? I det nya avsnittet av IR- och CorpCommspodden gästar Staffan Lindgren, som står bakom undersökningen Webranking från Comprend. Han lyfter bland annat att det kommer krävas mer information på webben om risk och hållbarhet, men även att kraven på tillgänglighet kommer öka.

 

Nya EU-krav på hållbarhetsrapportering - Hur påverkar det IR-arbetet?

Under 2023 trädde EU:s nya direktiv för företags hållbarhetsrapportering, CSRD, i kraft. Det innebär mer omfattande krav på hållbarhetsredovisningen, nya standarder och att allt fler företag omfattas. Hur påverkas IR-arbetet av CSRD? Det pratar vi om med vår gäst Elisabet Olin som är senior hållbarhetskonsult på Stockholm Kommunikation & IR.