Läs pressmeddelande

Vinnaren av ”Cision PR Influencer Award 2024” är Karin Bäcklund, som idag driver den egna kommunikationsbyrån NotJustCake. Därmed är hon den PR-konsult som haft störst inflytande online under det gångna året. Priset syftar till att lyfta fram konsulter inom PR- och kommunikationsbranschen som driver utvecklingen framåt genom att själva ägna sig åt ett effektivt PR-arbete.

Vinnarmotiveringen lyder:

"Detta pris handlar om att lyfta PR-konsulter som statuerar exempel med sin egen digitala närvaro. Årets vinnare målar sitt PR-verk med hela paletten där den röda tråden alltid är utbildning. Oavsett om du vill lära dig hantverket från grunden i skolan, göra smart PR eller bara vill ha koll på vad som har hänt på internet har årets vinnare berikat branschen i takt med att den över tid bytt skepnad. Hon är nominerad till detta pris för 10:e gången men den här gången blir det not just cake. Stort grattis till Karin Bäcklund!

Karin Bäcklund har med nära 20 års erfarenhet i branschen gjort ett stort avtryck. Hon har varit kursledare på Berghs School of Communications, publicerat flera böcker om PR-arbete, drivit egen podcast och frekvent figurerat som skribent på Resumé. Hon har varit nominerad till utmärkelsen Cision PR Influencer Award 10 år i följd och driver idag PR-byrån NotJustCake i egen regi.

De nominerade och vinnaren av ”Cision PR Influencer Award” utses med hjälp av vår tjänst NextGen Communications Cloud. Inflytandet mäts baserat på en mängd parametrar online, allt från antal följare i sociala medier till engagemangsnivå och mediesynlighet. Parametrarna ses årligen över för att fånga de betydande faktorer som präglar dagens kommunikation.  En ny parameter för i år är aktivitet på Tiktok.