1800

1876

Svenska Telegrambyrån grundas

1881

Henry Romeike grundade den första "clipping-byrån" i London

1892

Annonsavdelningen på Svenska Telegrambyrån skapas och introducerar en urklippstjänst som kommer att komma kallas Pressurklipp.

1932-1934

"Bacon's Clipping Bureau" grundas, börjar producera medieböcker och skaar den första "how-to-guiden" för PR.

1952

Bacon's introducerar "Bacon's Publicity Checker. Katalogerna innehåller namn på publikationer och kontaktuppgifter till redaktörer och reportrar.

1970

Bacons introducerar tjänster för utskick av pressmeddelanden.

1972

"Bacon's Clipping Bureau" och "Romeike & Curtice Ltd. of London" slås samman och börjar kalla sig "Bacon's Information International".

1995

K-III Communications köper upp Bacon's Information och ändrar sdan namnet till Primedia Inc.

1995

Bacon's Information erbjuder tre typer av tjänster vilka inkluderar kataloger, distribution av pressmeddelanden och bevakning av pressmaterial. Bacon's Information rankas som en av landets tre största urklippstjänster.

1997

Bacon's och MediaMap tillkännager en strategisk allians för att kombinera ena partens mediadatabas med andra partens PR-lösning.

1999

Sifo Group AB, som äger Pressurklipp, förvärvar Romeike Group. Förvärvet gör Sifo till världens största mediebevakningsaktör. Sifo ändrar senare namnet till Observer AB.

2001

Primedia säljer Bacon's Information till Observer AB. Observer AB är en global ledare inom medieanalysbranschen.

2002-2005

Bacon's Information förvärvar Chicago News, MediaPulse, Media Clips Inc, Delahaye Medialink, Multivision

2007

Bacon's Information och moderbolaget Observer AB döps om till Cision. Cisions mjukvarulösning för kampanjhantering lanseras som CisionPoint.

2014-2015

Cision slås samman med Vocus och adderar Gorkan Group, Visible Technologies, PRWeb, Help a Reporter Out (HARO), iContact och ViralHeat till portföljen.

2016

Cision förvärvar PR Newswire som inkluderar CNW, Multivu, ProfNet, PRNJ och VPO

2017

Cision förvärvar Bulletin Intelligence, Capitol Acquisition Corp. III för att intergreras med Cision och därmed bli ett noterad bolag. Cision förvärvar även L'Argus de la Presse.

2017

Cision blir ett noterat börsbolag på New York Stock Exchange som (NYSE:CISN).

2017

Cision förvärvar CEDROM-SNI Inc. som specialicerar sig inom lösningar för digital mediebevakning

2018

Cision förvärvar Prime Research vilket möjliggör för Cision att förstärka den globala ledarpositionen inom professionella tjänster för medieanalys, Insighs och ROI-analys för kommunikationsavdelningar och därmed fortsatt avancera sin utveckling inom AI och maskininlärning.

2018

Cision förvärvar ShareIQ Visual Recognition Technology. Adderandet av ShareIQ-teknologin till Cision Communications Cloud gör att Cision blir den första plattformen för förtjänad media att bevaka, analysera och tillskriva värde till såväl text som visuellt innehåll.

2019

Cision förvärvar det ledande sociala medie-bolaget Falcon.io och Trendkite som är en ledande leverantör av tjänster inom mediebevakning, mätningstjänster, hantering av sociala medie-influencer och verktyg för engagemang.

2020

Cision tillkännager att de blivit förvärvade av Platinum Equity i en transaktion värderad till ungefär 2,8 miljarder dollar.

2020

Från och med 31 Januari 2020 är Cision åter ett privatägt företag. Cisions aktier upphörde att handlas med på New York Stock Exchange innan marknaden öppnade.

2021

Cision förvärvar Brandwatch, en global ledare inom digital consumer intelligence och social media listening.