De är de fem mest inflytelserika PR-konsulterna 2018

Nu är de fem finalisterna till priset Cision PR Influencer Award 2018 presenterade! Utmärkelsen ges till den person inom PR och kommunikation som under året haft störst inflytande i digitala medier. I år har extra fokus legat på den direkta, personliga kommunikationsformen stories och vinnaren kommer att presenteras i samband med Spinn-galan den 22 november.

Topp fem nominerade till Cision PR Influencer Award 2018 (utan inbördes ordning) är:

Nomineringarna tas fram med hjälp av Cisions egna rankningsmetod över inflytande i digitala nyhetsmedier och sociala medier. Arbetet med att utse de nominerade börjar tidigt under hösten genom att Cisions researchteam tar fram en lista över inflytelserika personer inom PR och kommunikation. De utgår då ifrån en mängd parametrar så som antal följare i sociala medier till spridning av innehåll och mediesynlighet. Varje parameter viktas sedan noggrant och möjliggör en sortering för att få fram de personer som under året haft störst inflytande.

För att kunna nomineras till Cision PR Influencer Award krävs att man jobbar på, eller är knuten till, en byrå som arbetar med PR. Varje år utvecklas uträkningen för att mätningen ska hållas relevant och aktuell. I år har alltså extra fokus lagts på nya digitala kommunikationsformat och personlig direktkontakt med följare där stories i sociala medier har viktats in i bedömningen för att utse vinnaren av Cision PR Influencer Award.

Fjolårets vinnare av Cision PR Influencer Award var Viktor Frisk. Tidigare utmärkelser har gått till Jerry Silfwer, Deeped Niclas Strandh, Fredrik Wass, Lina Thomsgård, Brit Stakston och Paul Ronge. Detta är åttonde året som Cision delar ut priset Cision PR Influencer Award och även åttonde året Cision är huvudsponsor till PR-galan Spinn.

Placeringarna för topp 5 och vinnaren utses på Spinngalan den 22 november. Vem du tror kommer vinna? Twittra gärna till oss på #CPRIA.

About Oskar Larsson

Arbetar som Digital redaktör på Cision Scandinavia och ansvarar för mycket av innehållsproduktionen här på bloggen. Du kan nå mig på: oskar.larsson@cision.com

Cision Blog

 • Communications Best Practices

  Get the latest updates on PR, communications and marketing best practices.

 • Cision Product News

  Keep up with everything Cision. Check here for the most current product news.

 • Executive Insights

  Thought leadership and communications strategy for the C-suite written by the C-suite.

 • Media Blog

  A blog for and about the media featuring trends, tips, tools, media moves and more.