Igår kväll gick årets Spinngala av stapeln på Friends Arena och vinnarna i Spinn 2012 korades. Likt förra året var på plats som huvudsponsor, och under kvällen delades vårt pris PR Influence Award 2012 ut. Vinnaren blev Brit Stakston.

Cisions VD Magnus Thell berättade om priset och läste upp motiveringen av vinnaren, som alltså rankats högst på listan över digitalt inflytande. Motiveringen löd: ”Brit Stakston har genom sitt engagemang i sociala medier och genom sin välbesökta blogg skapat opinion och lyft fram aktuella frågor, vilket har skapat engagemang. Hon är mycket aktiv på framför allt Twitter och har en trogen följarskara på över 10 000 personer. I vår mätning stod Brit ut och hennes sammanlagda index över aktivitet på bland annat bloggen, Twitter, Facebook och omnämnanden i digitala nyhetsmedier gjorde henne till en solklar vinnare”.

Här är hela listan över topp tio i Cision PR Influencer Award 2012:

  1. Brit Stakston
  2. Paul Ronge
  3. Staffan Dopping
  4. Jerry Silfwer
  5. Ida Nilsson
  6. Lena Leigert
  7. Jonas Morian
  8. Andrea Jovell Swensson
  9. Rebecca Crusoe
  10. Tor Löwkrantz 

 

Och här du läsa mer om årets Cision PR Influence Award:
Dagens Media har pratat med Brit Stakston om vinsten, och Jerry Silfwer och Paul Ronge skrev blogginlägg i anslutning till nomineringarna.

Nomineringarna baseras på Cisions eget index över digitalt inflytande. Indexet utgår från en mängd variabler, såsom exempelvis bloggaktivitet, Twitter, LinkedIn och omnämnanden i digitala nyhetsmedier. För att vara med i mätningen krävs att man både är aktiv i de sociala medierna och får synlighet i traditionella medier på internet. De tio nominerade är de som fått de bästa indexvärdena i Cisions mätning.

 

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.