Lina Thomsgård, grundare av den ideella organisationen Rättviseföreningen och PR-byrån FRAU, tog emot årets Cision PR Influencer Award på Spinngalan ikväll. Lina Thomsgård är en mångsidig talang med ett starkt engagemang för samhällsfrågor och underrepresenterade grupper i media. Vi fångade henne strax efter att hon hade tagit emot sitt diplom och passade på att ställa några frågor.

Grattis Lina, hur känns det att få utmärkelsen Cision PR Influencer Award?
Det känns fantastiskt roligt, jag har inte riktigt förstått hur alla era raffinerade mätverktyg funkar så att ni gjorde det här åt mig och berättar att folk tycker att jämställdhet och mångfald är viktigt gör mig jättejätteglad. Såklart.

Vad har du för tips till andra som vill bli mer som du och engagera och påverka?
Jag tror att det är en kombination av att använda allvar och humor. Det är i alla fall mina två sätt att arbeta, att vara väldigt tydlig med vad jag tycker, tydlig med mina värderingar men hela tiden se till att skämta. Alla älskar ett garv, jag med!

Vilken trend inom kommunikation tror du kommer att bli stor år 2014?
Jag tror på det här med värderingar. Att vara tydlig med hur man vill att världen ska se ut. Det räcker inte längre med en slogan eller en raffig viralfilm, du måste visa vilken värld du vill bygga också. Det gäller inte bara företag, det gäller alla som jobbar i näringslivet och PR-branschen… Vad vill du vara med och skapa och vilka låter du komma till tals? Har du tydliga värderingar så kommer det att visas och då kommer folk vilja engagera sig i dina frågor, och det kommer att bygga relationer.

Motiveringen löd:
Årets vinnare av Cision PR Influencer Award är en person som med sitt engagemang belyser mycket viktiga samhällsfrågor och drar sig inte för att starta debatt. Hennes personlighet lyser igenom i allt hon tar sig an. Och ja- hon driver definitivt PR-branschen framåt och är en förebild för oss alla! 

anna.westrin@cision.com'

About Anna Westrin

Författaren har inte skrivit något ännu.
Meanwhile lets just say that we are proud Anna Westrin contributed a whopping 100 entries.