Är du en av dem som slukar allt som har med kommunikation att göra och som alltid vill ha koll på det senaste? Då har vi den perfekta poddlistan för dig! Vi har nämligen bevakat poddar inom kommunikation i Sverige och listar de 15 som det snackats mest om i sociala medier de senaste 6 månaderna.


 

1

Mediepodden

Mediepodden handlar om den komplexa digitala förändring som hela samhället står inför. Mediepodden fokuserar på förändringen i traditionella, digitala och sociala medier. Och vi gör det utan att vara rädda för konflikter. Mediepodden drivs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom.

mediepodden

 

 

2

Digitalpodden

Digitalpodden är en podcast från Dagens industri om de hetaste digitala företagen i Sverige och globalt. Programledare för podden är Daniel Goldberg och Viktor Ström, som bjuder in nyckelpersoner inom internetsektorn för att diskutera kring aktuella händelser. Digitalpodden ges ut varje vecka.

digitalpodden

 

 

3

Social by default

Social by default är Deeped Strandh och Sarah Larsson Bernhardt. Tillsammans är vi konceptet Social by default. Vi arbetar med strategier i sociala medier, digital transformation och online marknadsföring. Tillsammans föreläser, utbildar och utvecklar de företag och organisationers digitala varumärken och sociala medier. Podcasten handlar om den digitalisering som pågår inom kommunikationsområdet – med inriktning på sociala medier och digital pr.

Social by default

 

 

4

Mediespanarna

Mediespanarna är en podcast som drivs av av medievetarna Erik Lindenius och Jesper Enbom, verksamma vid Umeå universitet. I podden diskuterar de kring ämnen kopplade till medier, kommunikation och populärkultur. Deras avsnitt kommer ut en gång i veckan.

Mediespanarna

 

 

5

Retorikiska podden

Denna podd, även kallad #retpod, skapas av Camilla Eriksson på Retorikiska. Ett par gånger i månaden diskuterar hon kommunikation, retorik, digital PR, bilder och språk tillsammans med gäster som till exempel Felicia Margineanu, grundare till Oh Snap Sweden, Micco Grönholm, kommunikationsdirektör Helsingborgs stad, samt Günther Mårder, sparekonom.

Retorikiska podden

 


Lästips: Hur såg denna listan ut för 6 månader sedan? Se här!


 

6

Kommunikationspodden

Kommunikationspodden är ett samarbete mellan Dagens Media och Storstad Medieproduktion. Programledare för podden är författaren och journalisten Max Landergård som intervjuar Sveriges viktigaste människor i kommunikationsvärlden just nu. Här diskuteras det kring allt som är aktuellt, intressant och relevant.

Kommunikationspodden

 

 

7

Innerligt – Om ledarskap och kommunikation

Podcast Innerligt leds av Marie W Schjölin och handlar om ledarskap och kommunikation. Detta är två ämnen som i Maries verksamhet mer och mer flätas samman, de personer som hon möter i sina poddavsnitt både kan och vill prata innerligt om detta. Tillsammans med Marie pratar gästerna om bland annat om karriärrelaterade frågor.

Podcast Innerligt

 

 

8

Digitala medie-podden

En gång i veckan dyker Damon Razazi, digitalstrateg på mediabyrån Mindshare, ned i det digitala medielandskapet tillsammans med ny en gäst. Podden görs i samarbete med Dagens Media. Som lyssnare får du en snabb inblick i vad som händer i branschen och gör att du håller dig uppdaterad på det senaste.

Digitala medie-podden

 

 

9

Passion för kommunikation

Cisions podcast Passion för kommunikation bjuder i varje avsnitt in en gäst som är specialist inom kommunikation/PR/digitalt. Det bjuds på tips, trendspaningar och intressanta samtal. I varje avsnitt är Alexander Mason, Kommersiell chef på Cision Skandinavien och Åsa Melin Mandre, PR-konsult på Greenhill Relations med i studion. Gemensamt för alla gäster, Alex och Åsa är att de delar passionen för kommunikation.

Passion för kommunikation

 

 

10

Offentligheten

Offentligheten är en podcast om webb och digitala medier i offentlig sektor. I varje avsnitt diskuteras rådande ämnen, nya funktioner och tjänster på internet. Podden är skapad av Petter Knutsson och Mattias Skoog.

Offentligheten

 

 

11

Sälj- och kommunikationspodden

Programledare och även grundare för sälj-och kommunikationspodden är Daniel Magnusson och Michael Kröger. Deras podcast handlar om sälj och kommunikation utifrån deras egna erfarenheter inom området. De har ett brinnande intresse för att skapa smartare kommunikation och i podden kan du ta del av tips och tricks för att få en större förståelse för sälj i sin helhet. Avsnitten bjuder på kunskap, inspiration och en hel del härlig humor.

Sälj och kommunikationspodden

 


Fler poddtips: Vilka poddar inom kommunikation är populärast i USA? Se topplistan här!


 

12

Gott prat

Podcasten med gott prat om kommunikation, utveckling och meningen med livet. Maria Gustafsson samtalar med intressanta gäster.

gottprat

 

 

13

PR på skånska

En podcast om PR i allmänhet och och mer konkret PR-verktyg i synnerhet. Podden drivs av Manuel Lemholt Berger och Martin Bergström på Mplusm och de pratar om ett kommunikations- eller pr-ämne per avsnitt.

PR på skånska

 

 

14

PR-häxan

PR-häxan är en podcast av Greenhill Relations. Den riktar sig till dig som är kommunikationsnörd och på riktigt tror på att kommunikation kan förändra världen.

PR-häxan

 

 

15

Mina Misstag – Sveriges Kommunikatörers podd

Mina Misstag är en poddserie där några av Sveriges mest framgångsrika kommunikatörer delar med sig av de gånger då det inte gick som planerat. Programledare för podden är Max Landergård som även driver Kommunikationspodden.

Mina Misstag - Sveriges Kommunikatörers podd

 

 


Om mätningen:
Uträkningen är baserad på svenska podcasts där poddens tema berör kommunikation på något sätt. Sökningen täcker sociala medier i Sverige (Twitter, vissa publika Facebooksidor, YouTube, Instagram, Flickr, Forum, Vimeo, Googleplus och bloggar). Sökorden för de olika poddarna läser av alla språk och perioden sökningen gäller är mellan mars-september.


About Ulrika Peyron

Jag jobbar som marknadschef för Cision i Skandinavien. Här på bloggen får du tips och inspiration kring saker som rör kommunikation, PR och Investor Relations. Du hittar också information om våra samarbeten, events och annat som händer hos oss på Cision.