Varje månad rankar vi på Cision bloggar inom olika områden. Denna gång har turen kommit till teknikbloggar.

1. SWEDROID

2. TkJ

3. Lilla Gumman

4. Arwengrim

5. Robert bloggar om

6. ROBOTNYHETER

7. iPadnytt.se

8. JEZPER.SE

9. Edvinssons Blogg

10. JDAHL

 

Vi passade på att ställa några frågor till Robert, som driver bloggen Robert bloggar om.

Din blogg  ”Robert bloggar om” om diverse tekniska prylar tillhör de största och mest inflytelserika fristående bloggarna om teknologi i Sverige. Vad är ingredienserna bakom framgången?Robert bloggar om

Redan som barn var jag väldigt intresserad av hur saker fungerar och teknik intresset gjorde jag ofta skruvade isär saker. Då jag älskar allt inom teknik växte intresset inom mig att jag skulle dela med mig av mitt intresse.

Jag började för många år sedan blogga på Blogg.se men gick sedan över till en egen domän och bloggplattform från WordPress. Min första tanke med bloggen var inte att den skulle få många läsare utan jag bloggade mest som en hobby och att andra uppmuntrat mig att fortsätta. Sedan var det en hel del experimenterande med olika blogglösningar som drev på det.

När jag började använda mig av sociala media tog bloggen fart och jag har ingen aning om vart det bär av I framtiden. Bloggen tar upp mycket av min tid och det är ibland svårt att hinna med den.

Hur länge har du varit aktiv med bloggen, och hur lång tid tog det att etablera den?

Min nuvarande blogg har funnits i 5 år och det är mycket lättare nu när bloggandet är så utbrett. Allt fler läser bloggar i sin iPad och smartphones.

Vad motiverade dig att starta bloggen?

Det är nog främst att jag vill andra ska få reda på alla bra tekniska saker som finns och hoppas fler blir intresserade av teknik. Jag vill hitta nya smarta saker som andra kan ta del av och kanske göra sin vardag enklare och säkrare.

Vilka andra bloggar inom området teknologi läser du och finns det en känsla av gemenskap?

Jag läser mest utländska bloggar och tidningar då de tar upp teknik och nyheter innan det kommer till Sverige. Vet inte om det finns så mycket gemenskap mellan oss som skriver om området teknik utan jag får mest frågor om länkutbyte.

”Robert bloggar om” har en Facebookprofil, och ditt twitterkonto är relativt väletablerad. Hur använder du de kanalerna? Påverkar de hur du samlar eller sprider nyheter?

Just Facebook tycker jag inte har fungerat för mig men Twitter, Tumblr, Pinterest samt Instagram har fungerat bra. Jag använder alla dessa kanaler beroende på vad jag bloggar om.´

Du driver webbfabriken.com, tror du att bloggen och sociala medier har gynnat ditt företagande? 

Ja jag hoppas det och själv gillar jag när ett företag har en personlighet vilket gör man får större förtroende till företaget. De flesta företag gömmer sig bakom en kundtjänst och en fasad, som om de inte vill ha kontakt. De företagen får bara kunder med hjälp av stora reklaminsatser, inte för att andra rekommenderar företaget.

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-folk? Vilka misstag kan PR-folk begå när de kontaktar dig?

Ja vad ska jag svara på det? De bör vara sakliga i sina frågor och förstå personen de pratar med.
Jag får flera hundra mail I veckan med förslag och nästan krav på vad jag ska blogga om. Ibland kommer det mail från företag jag skrivit negativt om och att jag ombeds ta bort inlägg. Speciellt större och kända företag gör så.

 

Bloggtoppen rankar fristående bloggare och tas fram av vårt research-team i London varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes.

Har du frågor eller vill veta mer om vår bloggtopplista? Kontakta oss

Linda.Grimstahl@cision.com'

About Linda Grimstahl

Jag arbetar sedan augusti 2014 som Team Lead Research Scandinavia på Cision Sverige i Stockholm. Dessförinnan var jag mediaresearcher på Cisions Londonkontor under ett par år. Här på bloggen medverkar jag med månadens bloggtopp samt den medföljande bloggintervjun.